Редактор: Виолета Николаеваe-mail: [email protected]Програмата за безлихвени кредити не отговаря на очакванията, коментира

...
Редактор: Виолета Николаеваe-mail: violeta_nikolaeva_petel.bg@abv.bgПрограмата за безлихвени кредити не отговаря на очакванията, коментира
Коментари Харесай

Иванина Манчева: Банковата система не е социално министерство, за да дава помощни кредити

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: [email protected]

Програмата за безлихвени заеми не дава отговор на упованията, разяснява във вечерното шоу на Слави Трифонов икономическият публицист Иванина Манчева.

" Безлихвените заеми касаят самоосигуряващи се лица и такива в неплатен отпуск. Програмата за неплатен отпуск изисква хората да бъдат в подобен сега на кандидатстването. Този отпуск би трябвало да не е завършил. Трябва да имат и импортирани осигурителни вноски. Основното условие е да има спад на приходите.

Въпросът е по какъв начин този спад на приходите да се потвърди да вземем за пример от хората на свободна процедура като музикантите, работещи сезонно. Банките споделят, че преценят съответно. Няма ясни правила за спад на приходите. Това е безпорядък. Критериите са неразбираеми. Те основават огромно усложнение. 

Има аршин да е прекъсната активността на компаниите, с цел да получат поддръжка, само че програмата желае да си внесъл осигуровки за последните 6 месеца. Защо се взема решение че отплата за изгубени приходи би трябвало да бъде покривана с заем?! 

Банковата система не е обществено министерство, работата на банката е да оцени кредитоспособността, в случай че лицето има приходи, а ние се опитваме да потвърдим, че няма приходи. Защо става дума за заеми, а не за грантове, не мога да кажа. Има уебсайт на Европейската комисия. България също има грантови схеми, само че те не са за този вид физически лица. Те са за дребни и междинни предприятия. Има грантови схеми с 3 до 10 000 лв. за бизнес. Програмата свърши за два дни - 173 млн бяха декларирани още първия ден. Идеята беше да се разпределят по реда на постъпването. Други страни дадоха безплатна помощ. 

Отговорността е на държавното управление. Нормално е в първия миг да има неточности. За три месеца беше належащо да се направи разбор на тези ограничения.100 млн са изразходвани по тези стратегии, с цел да стигнат до жителите. Но това изисква управнически потенциал. Трябва администрация, научена да работи в полза на хората. Проблем с критериите имаме голям. Раждаме несправедлривост на всяко равнище. Използваме съществуващата администрация. В Испания пускат директни грантове към физически лица и употребяват за разпространяване търговски камари. Администрацията прави оценка по-бързо нуждаещите се. 

2.5 млрд е ресурсът отделен за такива ограничения от държавното управление. Голяма част от тях ще останат неусвоени. ЕС одобриха 750 милиарда Ние като общество би трябвало да се разберем по какъв начин да разпределим тези средства, тази пандемия е знак, че зависим от групови решения. Този въпрос за критериите е тест, въпросът е на правила и приоритети.

В миг на рецесия избиват дефектите ни в обществената система, тя не може да помогне на хората. Не може един човек да дефинира нещата ", изрече мнение гостенката.

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР